Технически камък

Техническият камък има по-добри физико-механични свойства от естествения. Той е по-здрав, по-устойчив на издраскване и износване, на топлина и киселинни въздействия от мрамора, гранита, варовика и т. н. При това е с изразени антибактериални характеристики.

Друго, много важно предимство на предлагания от нас технически камък, е формоването му при самото производство. Това спестява едни от най-трудоемките и скъпи операции при естествения – рязането и обработването му.

Поддръжка на изделия от технически камък

Въпреки че са антибактериални, с отлична здравина и ниско ниво на попиваемост, изделията от изкуствено създадения камък също имат нужда от поддръжка и внимание. Почиствайте ежедневно с топла вода и неабразивен почистващ препарат. Не поставяйте директно върху него горещи съдове и нагряващи уреди.

Технически камък за безброй интериорни решения

Висококачественият технически камък се изработва от близо 95% естествена суровина, 5% смоли с много добри физико-механични свойства и разнообразие от пигменти. Затова тази технология осигурява изработката на много големи плочи с изключителна прецизност на размерите и еднаквост на цветовете. Оттук следва и огромният избор на цветове, както и повърхности – матирани, релефни или гланцирани.

Страхотната издръжливост и дълготрайност на техническия камък в съчетание с водоустойчивостта му позволяват употребата му във всякакви интериорни решения – направата на красиви и много дълготрайни кухненски плотове, настилки, стълбища, плотове за баня, первази и декоративни елементи. Тези типове материали се използват и за облицовки и фасади заради елегантността на шарките и здравината му. Предпочитан е за плотове за лаборатории и здравни заведения поради споменатите антибактериални характеристики.

Ако търсите първокласен материал, който не абсорбира течности, не се надрасква, по него не остават следи от удари или пък петна – това е Вашият оптимален избор. Това е така заради хомогенността на камъка, отсъствието на пропуквания и шупли, каквито може да забележите при естествените камъни. Блясъкът се запазва с години, цветовете на техническия камък гарантирано не избледняват. А опциите за нюанси, цветове и палитри са буквално безкрайни. При нас ще откриете неограничени възможности за избор, които няма да Ви оставят безразлични.