Гранит

Гранитът е твърд, плътен камък с ниска водопоглъщаемост и висока издръжливост на студ и замръзване. Отличните му технологични и физико-механични качества се дължат на съставящите го минерали. Като магмена скала, той съдържа фелдшпат, кварц, биотит, ортоклаз и др. На различните им комбинации се дължи богатата цветова гама, а различната форма на частиците им формира неповторимата структура и изисканата му декоративност.

Гранит и обзавеждане

От векове хората използват гранит, за да придадат на обществените сгради внушителност, авторитет, великолепие и лукс. Той има дълъг живот, издържа на високо натоварване, износва се трудно, поддържа се лесно. Това го прави незаменим за облицовки, настилки, стъпала, плотове, корнизи и первази, архитектурни и декоративни елементи за интериора и екстериора.

Когато използвате вкъщи гранит, домът Ви придобива индивидуалност и стил. Той се съчетава отлично както с дървото, метала и стъклото, така и с модерните технологични материали. Понася с лекота влагата в банята и високите температури в кухнята, устойчив е на издраскване и нараняване.

Какво трябва да знаем

Опциите за употребата на гранитни елементи в интериора или екстериора са наистина неизброими. Отличните му характеристики, характерната и изящна визия на този вид камък, възможността да се съчетава прекрасно с други строителни материали го правят един от най-предпочитаните в сегмента на естествените материали. Единственото, което Ви е необходимо, е доза въображение, любов към креативните решения и, разбира се, изчистена концепция, която да приложите в помещението или пространството, в което желаете да присъстват гранитни елементи.

Освен прекрасната му функционалност и дълготрайност този материал Ви позволява да разчупите интериора, да покажете ясно Вашия стил и вкус към елегантните дизайнерски решения. Още един плюс в полза на употребата на гранит в дома или офиса е фактът, че той повишава стойността на Вашия имот при бъдеща продажба. Това е инвестиция, която си заслужава, и се отплаща винаги заради качеството, естетиката, която внася гранитът, надеждността му при дългогодишна употреба, и не на последно място – безбройните възможности, които Ви предлага.