Водно рязане

Технологията за рязане с водна струя се състои от водна струя под много високо налягане, изхвърляна със скорост три пъти по-голяма от скоростта на звука от режещата глава. В случай на приложения върху по-твърди материали, водната струя се смесва с екологично чист естествен абразивен прах, считан за действителния режещ инструмент.

Все по-широко разпространени в сферата на обработката с машинни инструменти, технологията с водна струя се откроява с много високата си гъвкавост и процес на рязане, удобство за потребителя и тъй като е процес на студено рязане, не създава никакви механични или термични деформации на материала.

Водното рязане не изисква допълнителна обработка, тъй като повърхността на изрязания контур е перфектно завършена, а процесът е напълно екологично устойчив.

Прецизност на рязане

Системите за водно рязане се отличават с много висока прецизност на рязане и гарантират производство с минимални отпадъци.

Удобство за потребителя

Tехнологията за рязане с водна струя е много лесна за използване. Основните ползи за клиента са процесът на студено рязане и увеличаването на производителността благодарение на значително намаляване на времето и разходите, най-вече защото не е необходима допълнителна обработка.

Многофункционалност

Технологията на водното рязане позволява да се режат всякакви форми, размери или материали до максимална дебелина от 300 mm. Чрез използването на един и същ инструмент по време на повечето операции е възможно лесно да се режат материали като мрамор, гранит, стъкло, керамика, композитни материали, метали и сплави.

Галерия